Denver Health Park Hill Clinic  |  Denver, Colorado

This project is a 12,000 s.f. community health center that provides comprehensive primary healthcare to an underserved low-income community. This clinic, like several others in the Denver Health network, is an NCQA PCMH Level 3-recognized practice.

Designed to be efficient and economic, this building is a reflection of both the mission of the center and the circumstances under which it operates. Within the constraints of this budget-conscious project, a distinctively-arched entryway was created as a welcoming, grand focal point of the building. It also provides a pleasant lobby for the patient and family waiting area. A featured mural within the lobby—created by Boulder Associates’ environmental graphics team—reflects the center’s community and adds lightness and cheer to the space.

Sustainability Features

  • Developed on a brownfield site
  • White roof reduces heat gain
  • Occupancy sensors and dual-level lighting for energy savings
  • On-site bicycle racks and showers to encourage alternative transportation
  • During construction, 66 tons of the waste generated was recycled